Nordic Fly Fishing

with focus on the loop...

Det är få förunnat att åka på fiske med Micke och Örjan.

Jag skulle önska att fler fick uppleva hur det är att fiska och leva en vecka, dag och natt, med dessa personligheter. Det berikar, inte "bara" fiske utan så mycket mer; tokprat, skratt och garv, god Mickemat, förtroliga och också ibland allvarliga samtal, gärna med en singel malt i glasen och kvalitétsjazz i husvagnshögtalarna. Dessutom, Törrisdalen och Thomas gästfrihet. Kan det bli bättre?

P8030171
Husvagnen hämtas i Örjans stuga, Äspnäs, Jämtland, under dramatiska moln.

P8030177P8030178
Here they are, my buddies, Örret och Micke.

P8070192
Som vanligt fullt på Thomas parkering, värsta laxlodgen! Vi brukar ha husvagnen på andra sidan vägen.

P8070193P8070217
Under en fiskevecka brukar det bli en grillkväll hemma hos Thomas med grunneiere, roare, laxluffare och helt "vanliga" grannar. Efter många svängar till Rossetnes, Gartland, någon mil uppströms Grong, börjar vi känna en del av människorna här, stort!

Hur gick fisket då? Jo bra får jag säga. Vi delade Törrisdalen med ett annat fiskegäng under de fem dygnen. Vi löste delningen genom att fiska på olika sidor av vallet med byte varje dygn. Det visade sig att den här gången var ena sidan överlägsen för fluga jämfört med den andra. På två och ett halvt dygn fick vi åtta fiskar på "bästsidan", klart bra, väldigt mycket fisk hade börjat samlas i Törrisdalen, men Namsen var väldigt varm. Vi hade mellan 17-20 grader i vattnet under våra fiskedygn.
Jag fick tre grilse, en hane på 4,0 kg och en på 7,1kg, även den en hane. Båda mina större var färgade och hade börjat få lekdräkt. Micke fick resans bästa fisk, en näst intill nystigen hona på 9,4 kg!
Vi fiskade med ytnära linor och mycket små tuber i plast eller alumunium. Favoritspöet GASS 12´6 #9 var flitigast i elden.

P8080237
7,1 kg, färgad men i god kondition. Blev tyvärr tvungen att bonka denna, blödde ymnigt. Bra att den var en hane.

P8080225
Namsengrilse!

marre2
Magiska Törrisdalen. Foto: Micke R
Fler bilder

/Martin