För andra året fiskade vi fem dygn på Fiskumfoss-Namsen!
Men vi började med en dag i Björa.
Och vid den älven möts man av denna groteska skapelse, Späckhuggare eller Lax? Heja Norge ;-)!

IMG_0850

Tiden går för det mesta väldigt fort, men när man jämför dessa bilder kan man undra om den stått still. I alla fall verkar det som att molnen har stått still. Det är två år mellan bilderna, vi hämtar husvagnen i Örrets stuga, på väg till Namsenfisket.

P8030171 IMG_0841

Åter till Björa, alla fick vi grilse, för mig och Micke våra första Björalaxar, det var premiär för oss i denna lilla vackra älv.
Innan vi åkte efter några timmars fiske så kom vi ihåg att:

IMG_0857

I år blev den "gamle och husvagnen" grilsekung i Fiskumfoss. Jag vet inte hur många, men han tog fisk hela tiden, oavsett tid på dygnet.

IMG_0896

Men det var ändå Micke som tog den här trippens finaste lax, arg och stridbar på åttaåfyra. Den tog flugan just ovanför "gränsstenen" ner mot Törrisdalen. Det hade regnat rejält ett dygn, (jämför bilderna nedan från dammen vid Fiskumfoss), det drog upp en del fisk. Tapio guidade Micke till denna lax. "De större brukar stå här vid detta vattenstånd" och visst hade han rätt, som vanligt, vår vän från Helsingfors.

IMG_0869
En nöjd Micke. Den klassiska "gränsstenen" vid inloppet till Törrisdalen skymtar i bakgrunden.

Pasted Graphic
Tapio Rantala, mycket skicklig flugfiskare från vårt östra grannland.

IMG_0890
Tapios flugbindningsplats hemma hos Anders Berg, under hans veckor i Namsen. Allt finns, och då menar jag allt!

IMG_0895IMG_0862
Fallet vid Fiskumfoss före och efter regnet!

Till sist vill jag reflektera lite över nästa säsong; kommer Örret att ha tvättat kepsen och anlagt hästsvans på riktigt? Kommer jag att få äta Tapios utsökta NamsenSushi igen? Och har Micke och Steinar rett ut vem som har snyggaste skjortan?

IMG_0887
IMG_0892
IMG_0891

//Martin