Nordic Fly Fishing

with focus on the loop...

Helgeåa och Namsen - 07

Vi beslöt oss till sist att skippa Finnmark i år, fast det satt långt inne. Örjan som luffar omkring nere i Verdal med omnejd på somrarna, övertygade oss om att vidga vyerna. Jag och Micke Rutberg tog bussen till Strömsund där Örjan mötte upp med Range Rovern och husvagnen.
DSCN1063
Örjan byter fluga. Foto: Åke Heidenberg

Helgeåa tog emot oss med sommarhetta och massor med broms. Fisket gick trögt, Örjan lyckades trots allt att få en lax till hugg. Den första som fångats på åtskilliga dygn. Väderprognoserna visade på fortsatt värme och noll regn. Många fiskare i Verdalselva hade avslutat sitt fiske och åkt hem.

Innan vi stack iväg på den här resan hade vi bestämt oss för att inte stanna på ett och samma ställe av ren tjurskallighet, om det var dåligt fiske. Sagt och gjort, efter ett samtal med Thomas Jonsson, fiskekoordinator för Upper Namsen Fishing drog vi till Grong och Namsen. -"Jag kan garantera er fint grilsefiske om ni vill testa Seter-Namsen Laksevald" hade Thomas sagt. -"Flugfiskesträckan är förlängd och det säljs bara 5 kort/dygn" fortsatte han.

Vi hade tur, under de tre dygnen som vi fiskade sträckan såg vi bara till en fiskare förutom vi tre. Tillsammans fick vi 17 grilse, många ganska färgade och slanka efter sin vandring, men i alla fall väldigt trevligt fiske på lätt utrustning.
Vi hade för avsikt att stanna två dygn till om inte Örjan hade lyckats med konststycket att ramla och slita av patellasenan i det ena knät, aj aj! Foppatofflorna var inte mycket värda då kan jag säga, -" de här ska kastas åt h-vete" för att citera Örjan när han återfick talförmågan efter att den värsta smärtan hade släppt!

Bilder från resan