Nordic Fly Fishing

with focus on the loop...

Flatvad, Driva!

Jag och Micke Rutberg fick möjligheten att följa med ett annat fiskegäng, som består av Jari Tarvainen (som filmade "I väntan på laxen"), Anders Kagervall och Klas-Göran Lundström till vallet Flatvad i Driva v27 - 06. Det gänget hade varit där tidigare år och såg fram emot årets fiske med tillförsikt. Kulpen med stort K, Knutsli, var nämligen öppen för fiske detta år, och det lovade gott.
fiskedröm
"Homepool" på Flatvad. Foto: Mikael Rutberg

På vägen dit tog jag kontakt med Göran Andersson som jag visste skulle fiska Flatvad dagarna innan vi skulle anlända. Tyvärr lämnade han inga positiva besked, han hade gått tom och inte sett till någon lax heller, och enligt den info han hade var laxen inte heller på gång. Han hade avbrutit fisket i förväg och dragit till Namsen istället. -"Gör det ni också" var hans råd.
Nåväl, har man bokat en vecka så har man, och snabbt ändras förhållandena intalade vi oss.
Vallet är en av de vackraste sträckor jag överhuvudtaget har fiskat, och boendet så där behagligt "lagomt" enkelt och med ett ypperligt läge på kort gångavstånd till kulperna.

Fisket då? Ja tyvärr blev det så att Göran fick rätt. Jari fick en lax och var den ende som lyckades med detta. Resten av gänget hade inte ens en dragning i linan. Så kan ju laxfisket vara, men det var en underbar plats att gå fisklös på!

Bilder från resan