Rio Gallegos, Patagonien, Argentina! Live your dreams!

I höstas, i den mörkaste novembertiden, fick jag möjligheten att åka till Loops havsöringsparadis i Rio Gallegos.
rg_motljusjeep

Fisket startar normalt den första januari på Las Buitreras som estansian heter, där Loop har sin lodge och fiskesträcka.
Ett tidigt fiske i november kan innebära högt och kallt vatten, vilket gör det svårt för enhandsfiskaren att fiska effektivt. Det var här vårt flugfiske- gäng kom in i bilden, Christer var intresserad av att få dit flugfiskare som var vana vid tvåhandsfiske med tyngre linor och stora tuber. Ett fiske som liknar vårt vårfiske efter havsöring hemmavid helt enkelt. "Testpatrullen" åkte därför till Argentina med både sjunklinor och tubaskarna välfyllda.
För att göra en lång historia kort, det blev inte som vi trodde, älven gick ändå ganska låg, temperaturen var perfekt för flyt/intermediate och vi hade det bästa fisket med enhandsutrustningar och tunga, stora nymfimitationer med gummiben längst ut på tafsen. Helt enkelt samma grejor som man fiskar med under högsäsong!
Det blev en mycket lyckad vecka, tillsammans fångade vi 53 stycken öringar med en medelvikt på nära fem kilo! Själv lyckades jag fånga tolv av dessa med en topp på drygt åtta kilo! När det gäller antalet fångade fiskar kan man få betydligt fler under högsäsong, men medelvikten imponerade, även på El Crillo!
Plussa på fisket med en modern lodge, utsökt mat och vin, kompetent och trevlig personal så förstår ni att det blev en stor upplevelse! Titta på bilderna, ta chansen, live your dreams!

Se också
LOOP Adventures

Bilder

Resan dit, förväntningar!
Fiskar!
Älven & naturen!
Blandade!