Nordic Fly Fishing

with focus on the loop...

Cykeltour, Börselv

"Cykelfiske mer än en fluga". Jag kan inte låta bli att citera Pers lysande rubriksättning från hans artikel i Västerbottens-kuriren, som handlade om vår mountainbiketur till zon 3 i Börsälven. Där lyckades vi på våra fyra fiskedygn fånga både lax, havsöring, röding och stationär öring på våra flugor. Med på resan var också fiskepolarna Anders "Burre" Burwall och Göran Bergvik.
borselv03_perlax
Per med grann Börsälvslax

När Per pratade med mig om att han, Burre och Göran funderade på att cykla upp till de övre delarna av Börsälven, tände jag direkt. Eftersom jag de senaste säsongerna mest fiskat lax och havsöring har det blivit lite si och så med lägerliv i tält, kalfjäll,fysiska utmaningar och annat som är mer förknippat med "vanligt" fjällfiske. Den här turen skulle helt enkelt ge mig möjligheten att kombinera lax- och havsöringsfiske med det jag till och från saknat med fjällfisket, vilket tilltalade mig.
Vi hyrde en minibuss, tog ut bakre sätesraden och kunde på så sätt stuva in alla fyra cyklarna med packväskor och allt, kanon!
Att kombinera cyklingen med fiske gav oss alla mersmak. Är det någorlunda bra markförhållanden så går det ju väldigt mycket fortare än att gå,vilket ger mer fisketid, lysande! Dessutom är det betydligt lindrigare att släpa med sig packningen på cyklen än på ryggen. En förutsättning är dock att man är väl förberedd och noga med packningen och övrig utrustning.
Hör gärna av dig om du vill veta mer om vår tur när det gäller fisket eller utrustningsfrågor.
Bilder från resan