P4130005P4130001
En del av "basförrådet"

Det har skrivits kopiösa mängder litteratur om flugor, och visst, jag har läst massor, flugor är magiska! Och allra mest magiska är laxflugor i alla dess former.
Jag har många gånger försökt att få struktur på mitt flugval med det är inte enkelt. Jag vacklar mellan att vara förnuftig och analytisk, eller gå på ren känsla för flugan -"den här är ruskigt snyggt bunden", eller -"den här ser ut som fiskefluga ska se ut". Vad är det som ska avgöra om den får åka med på fisketur/resa eller stanna hemma i basförrådet? Vilka ska med i askarna helt enkelt?
Det har varit en medveten "självterapi" att göra de här sidorna med "Martins askar" för att tvinga mig själv att komma till någon form av slutsats. Det får helt enkelt vara slut med att åka omkring med en massa laxflugor i bagaget, för så himla avgörande är inte flugvalet eller...?
Men men, fakta är trots allt att flugan är den enda delen av utrustningen som fisken bryr sig om, så säker på flugvalet kommer jag aldrig att vara. Kanske en del av tjusningen med flugor?
Men finally, det blev en mix mellan beprövad erfarenhet och en gnutta känsla. Jag hoppas ni får ut något matnyttigt av det hela.

Martins flugor är fotade av
Mikael Rutberg. En entertainer som aldrig är på dåligt humör, suverän kock på våra resor och dessutom fotograf, kan det bli bättre?

_MG_1882_2_MG_1878_2_MG_1874_2
Klicka på respektive ask, så kommer du till askarna för Lödgeälven, Namsen och Stabburselv.