Månadens fluga Mars - 09

Skumflue

För en tid sedan fick jag en beställning på ett gäng "Skumfluer". Jag frågade; "hur ska de bindas, och till vad?" . "Jag skickar dig en DVD där det visas hur man binder dessa och hur de fiskas" blev svaret från beställaren. Någon dag senare damp det ner ett kuvert med Getaway Tours promotional DVD "Getaway to Greenland". Vilket sanslöst fiske på grov röding med dessa Skumfluer! Jag förstod gott och väl varför han ville ha med sig dess flugor på sin drömresa till Grönland.

foam_char_0903
Orange Skumflue!

Någon särskild bindbeskrivning är inte nödvändig eftersom detta mönster är en modell som kan varieras i färg och storlek i all oändlighet. Flugan är dessutom lätta att binda.
Ett par bindtips: Anpassa bredd och tjocklek på foamen till olika krokstorlekar, så att flugan får någorlunda snygg proportion. Välj en bindtråd som är stark nog att binda ner foamen med, men platt och bred i sin struktur så att den inte skär av foamen. Själv har jag bundit mina "Skummisar" med en flertrådig kevlartråd 3/0 som jag normalt använder till mina hjorthårsflugor.
Jag ska binda upp några ex till mig själv innan jag åker till Stabburselv i sommar, glöm alla tidskrävande Bombers! Och varför inte några smaskiga varianter i nattsländefärger för puppfisket!

/Martin