Laxsäsongen är slut!

Vemodigt? Ja, som vanligt, men med det här lyckade avslutet känns det ändå ok, och gör att jag redan längtar efter nästa säsong.

RIMG0190
Fast fisk i Järnbrohölen. Foto: Annika Nordin-Johansson

Även i år har jag haft förmånen att fiska Namsen under "prövefisket". Ett fiske som utförs varje år efter det att älven är stängd för säsongen. Laxarna som fångas, den mäts, könsbestäms och fjällprover tas. All "oppdrett" lax "bonkas". Den information som erhålls vid "prövefisket" används i forskning och som beslutsunderlag för laxfisket i Namsen.
Min gode vän Thomas Jonsson administrerar "prövefisket" på några av vallen, och jag hade förmånen att bl a fiska klassiska "Järnbrohölen" och Tömmeråsfossen samt den trevliga och varierande sträckan Gartland.

RIMG0195
Jag lyckades få fyra laxar under de tre fiskedagarna, 76, 75, 67 och 56 cm. Den störtsa och minsta var lusade! Samtliga vilda och återutsatta.

P9180106
Del av Gartland.

RIMG0197
Återutsättning. Foto: Annika Nordin-Johansson.

P9160033
Sverre mäter en grilse.

RIMG0200
Med hopp om att få återkomma nästa säsong.

/Martin

Nu kör Fiskecentrum hårt! Ska ni me´?

annons_vk_100913-15

LOOP Tackle - the story!

Christer Sjöberg, the founder of Loop Tackle Design is telling the story about how the company was founded.

Location: Labrador, Canada

Produced by scanout.com

Flugfiskets Messi(as)....

...är min mate, hur coolt är inte det? Missa inte hans magiska artikel på Edge som handlar om flugfiske efter de riktigt stora öringarna, de där som vi vanliga dödliga älskar att läsa och drömma om.

P8280019
Jakob med Röding från övre selet i Nedre Ransarån

/Martin