Tillbaka på banan...

för laxfiske!

Bilen är packad ännu en gång för en laxtripp till

P6260022
Grong.

P6270045

Jag är inbjuden att fiska på "prövefisket" i Fiskumfoss. Det ska bli grymt intressant! Jag ska fiska tre dagar, fredag-söndag. Givetvis kommer det rapporter när jag är tillbaka.

Som ni märkt har månadens fluga uteblivit ett par månader, men det kommer att bli skärpning nu när fiskesäsongen närmar sig sitt slut.

Under hösten kommer också ett par bildreportage från säsongen som varit, samt en del andra nyheter.

/Martin

Flugfiskekväll på Sävargården!

Klicka på:
Pasted Graphic

Sista svängen till Lögde plus trevligt gäddfiske!


I torsdagskväll gjorde jag en sväng till Lögde för att säga hejdå. Den turen brukar alltid kännas lite vemodig. Lögdeälvens FO stänger ju sitt vatten from 1/9 för att öppnas igen första maj nästa år.

Tidigare under eftermiddagen den här dagen var jag och rekade lite gädda inför en guidning som skulle ske på söndagen.
Gäddorna var riktigt på G, så efter en halvtimme hade jag fått tre och tappat två, vilket gjorde att jag lugnt kunde fisk öring under resten av kvällen.

Örjan gjorde mig sällskap. Vi fiskade från sextiden, men det var som vanligt när det började mörkna som det hände något. Först tappade jag en fisk som kändes riktig fin, men under repan därpå fick jag en börting upp på land. Den var inte stor, passerade kilot med ett par hekto, men mycket vacker. Jag var nöjd med kvällen. Örjan gick en sista repa och även han var i en bättre fisk, men den satt inte som den skulle, tyvärr. "Gubben" som hade möjlighet att "nöta" även dagen därpå tog då revansch med en lax på ca 6 kg!

logde_08_oring12c
Börting, små lätta tuber, mörker och fukt, då är augustifisket som trevligast!

Så till söndagens guidning. Jag hade nöjet att guida och instruera Mikael Bodén från Domsjö. Han hade aldrig hållit i ett flugspö före denna dag. Han gjorde snabba framsteg i kastandet och vi kan hälsa en ny flugfiskare välkommen att dela vår passion.

P8310012P8310009
Lyckade kast blandade med trasslande vindknutar, precis som det ska vara!

Som sagt, under torsdagen hade jag rekat för gäddfisket med lyckat resultat. Men under söndagen var de som bortblåsta, ända tills slutet av dagen när vi var i färd med att ge upp, då hände det! En stor våg bakom flugan varslade om att nu ....men hugget uteblev. Jag hojtade åt Mikael som var ett stycke bort att komma. Jag gjorde ett kast till och då...

pike_080831_rusningpike_080831_drill1
small det på!

pike_080831_rygg
Grymt bred över ryggen, toppkondition efter sommarens frossande!
Den tog en grön/guld Flash Pike.

Några fler bilder finns här.
/Martin