Nu är säsongen igång på allvar!

Just nu är vi inne i en period då man blir lite lätt splittrad; gäddfisket är intressant, Rickleån börjar komma igång med öringsfisket och Lögdelaxarna lurar nedströms Kodalsforsen någonstans.

Vilket lyxproblem egentligen!

Helgen har varit fylld med flugfiske, avslutade ungdomskursen med fiske efter gädda i Täftefjärden, guidade två mycket trevliga och duktiga flugfiskare från Finland, Teemu Tolonen och hans kompis Antti, på fredag kväll och lördag. De fick ett par små och Teemu brände en stor. Fiskerapporter har strömmat in i mobilen, bl a om att Örjan tagit två fina öringar i Rickle och att Magnus tappat en stor överståndare i Lögde.
Det är så här det ska vara, det ska pipa i mobilen och det ständiga suget att så ofta som möjligt komma iväg på fiske ska slita i en.

Yes, vi är igång med en ny säsong!

P5170033P5160011
Teemu räds inte lite vadning. Bilder från fredagens gäddfiske kommer.

Ungdomskurs: flugfiske efter gädda

Idag och i morgon leder jag en ungdomskurs i flugfiske inriktad på gädda. Bilder från förra årets uppskattade kurs finns nu här.

IMGP1162
Koncentration var ordet! Foto: Johan Lindahl

LOOP vs Danielsson

Tingsrättens dom är nu avgjord i första delen av målet. Läs mer på Fiskejournalens hemsida

Månadens fluga...

Den vanlige V, presenteras av Rickard Sjöström. En duktig och mycket intresserad flugfiskare som har Lögdeälven och Rickleån som sina hemmavatten.

rickard_idbyan_seapool
Rickard fiskar i Idbyån