Månadens fluga...

... blev den här gången publicerad under månadens sista timme! Ta en titt på Skumfluen!

/Martin

Jag måste tillbaka...

... det är den enda tanken som gör det uthärdligt.

P2280024
Kuba!

Det började ju så fantastiskt bra! Både jag och Magnus tog var sin 50 punds Tarpon innan lunch första dagen. Är det sant? Vi nöp oss i armarna, allt vi hoppats på och fantiserat om; stor Tarpon på flatsen, allt rullades upp precis som vi sett på film och läst om i tidningar och böcker. I månader har vi bundit flugor, surfat på You Tube, läst magasinet Fly Fishing in Salt Water. Under lunchen ute på vattnet satt vi med var sitt fånigt flin och fattade knappt vad som hänt den senaste timmen.

P3010079
P3010071
Nej, det är inte samma fisk! "Bara" samma glädje!

Under natten som följde efter första fiskedagen, drog en kallfront in över Kuba. Lufttemperaturen föll från 30 till 20 grader och de svala vindarna från norr blev ihållande, resten av veckan, believe it or not. Nordliga vindar under mars månad hade the locals inte upplevt under de senaste tio åren i alla fall. Max otur för oss, inget fiske på flatsen. Det blev istället lite snappers i mangroven och kanalerna och några tappade poons som guiderna hittade en dag i en djuphåla.

P3050140
Mutton Snapper

Men den första dagens upplevelser är nog för att vilja tillbaka igen förr eller senare, helst förr.
Jag känner mig långt ifrån klar där nere, det kryper i mig, förbannade nordanvind, jag vill dit så snabbt som möjligt, liksom för att ta revanch på vädret. Det är samma känsla som när jag tappat en lax, jag vill dit igen på samma ställe och ta en där, för att få slut på den bittra känslan av tappad fisk.
Resan var i sin helhet lyckad, allt fungerade bra med guider,boende, och transfers. Jag är också fylld med en massa intryck från ett fascinerande land.

P2050082
Kommentar överflödig. Foto: Magnus Nygren

Jag kommer givetvis att skriva mer om den här resan; om upplevelsen av att ta sin första Tarpon, om de tappra och sanslöst fightande Mutton Snappers, om utrustningen och flugorna samt en massa bilder, så håll koll.

/Martin

P3060182