Nu är det nära...

...allt är packat! Tidigt i morgon rullar Subarun mot Grong och Namsen. Jag ska fiska där till på lördag den 28:e för att sedan åka vidare till Gaula. Där ska jag fiska Melhuslaks sträckor under en vecka tillsammans med Christer Sjöberg och bröderna Brännström. Det ska bli hur kul som helst!
Reportage från resan kommer när jag är tillbaka i Umeå.

Skitfiske på er så länge,
Martin

Namsen har haft en kanonstart!

Citerar ur ett mail som jag fick nyligen av Thomas Jonsson, fiskekoordinator på Upper Namsen Fishing: - "Fisket hittills har varit helt otroligt, bästa starten på många år (någonsin ?) med 8,5 ton fångad fisk redan. I fjol blev det ju 18 ton på hela året så fortsätter det här så blir det något i hästväg. Vi har fått ca 230 lax på våra vald de första 13 dagarna."

Känns mycket stimulerande att jag ska dit, till Namsen alltså, v 26 och sedan vidare direkt till Gaula v 27! Detta särsklit med tanke på att jag missat "Byskeracet" och inte heller haft tid att ge Lögde en ärlig chans. Laxsuget börjar bli outhärdligt!

Istället har jag haft annat trevligt för mig, som också har med flugfisket att göra. T ex så har jag i helgen haft en enhandskurs i Övik i Benerus regi. Det var mycket trevligt och uppskattat. Tack Cecilia!

/Martin


P6150002P6150011
Förväntansfulla kursdeltagare. Vad lätt det gick med rätt grejor i händerna!

Fler gäddbilder...

... är nu publicerade på http://www.nordicflyfishing.com/page23/page55/page55.html

/Martin

Helgens aktiviteter...

...bestod av demo och kurs på Wildmarkshopen i Luleå. Jag och Bauer hann också med några timmars gäddfiske i Råneälvens mynningsområde på fredag kväll. Jo visst fick vi en hel del gädda, men jag måste erkänna att Bauer fick klart flest av dessa. En mycket duktig gäddfiskare helt enkelt. Dom är det de där Stockholmarna.

P5310014P5300010
Demos har en tid "stått som spön i backen". Bauer med gädda, bilden är avsiktligt liten för att det inte ska synas vad som står på hans keps!

Månadens fluga...

Willy gun presenteras av David Lindholm. En av de yngre laxflugefiskarna som med stor framgång blöter sina flugor i våra Västerbottensälvar. David är mycket seriös och noggrann som flugfiskare och ständigt intresserad av att lära sig nytt och hålla sig uppdaterad. Detta ger helt klart resultat i fångade laxar och öringar.

portratt_davidlindholm
David återutsätter en våröring