Bilen är packad!

I morgon bitti bär det iväg till Namsen, jag och Micke har packat Subarun. Vi får se vilka sträckor som vi kommer att blöta våra flugor i. Det beror lite på vad vi kommer åt. Seter-Namsens flugfiskesträcka ska vi i alla fall försöka oss på ett par dygn.
Sju dagars fiske, härligt! Vi kommer att tälta för att leva med älven och fisket. Ett Hilleberg blir sovrum och en Moskoselkåta blir både groventré, vardagsrum och kök.
Tyvärr kan inte
Örjan följa med på den här trippen, krya på dig! Vi ska hålla dig underrättad, särskilt om det skulle slumpa sig så att Micke får en lax!
Jag lovade lite gäddfiske i förra inlägget, får återkomma med det, hinner inte nu, måste prioritera flugbindningen. Givetvis kommer det en rapport om Namsenfisket också, samt en del smått och gott från närvattnen som ännu inte blivit publicerat.

P5290016

Det har gått troll i Lögdeälven!

Härom natten tappade jag min fjärde lax i rad i min "hemmaälv"! Frustrerande är ordet! Om det nu inte var en öring? Då skulle det definitivt varit PB i Lögde! Jag försöker övertyga mig själv om att det är bättre att ha lyckats få laxarna till hugg än att inte känna något alls. Jag måste erkänna att jag ibland sviktar i den övertygelsen.
Just nu är det gynnsamma förhållanden med god vattenföring, "oversky" och inte för varmt, då är Lögde en grym flugfiskeälv.
Kvällen började med att jag mötte upp Magnus och Niklas vid Evelids. Magnus hade precis tappat en riktigt fin öring och Niklas hade fått en mindre som han satte tillbaka.
Jag bestämde mig för att åka vidare längre upp i älven. När jag riggat spöet och letat mig ner till älven mötte jag en glad fiskare från Boden

P7200047

Äntligen...

...fungerar tekniken igen!

Jag har haft publiceringsproblem, och av olika anledningar har det inte löst sig förrän nu. Bättre sent än aldrig!
Tack Rickard för hjälpen att komma ut på webben igen!

Eftersom det är en och en halv månad sedan det hände något på den här siten, så har jag en del att publicera. Förhoppningsvis ska jag ha tid att lägga ut nytt material under de närmaste dagarna, om det inte blir race i Lögde när vattnet börjar klarna efter allt regn!

På bilden ser ni Rickard med en lax på knappt 6 kilo som han tog i Lögde den 4 juni. Mer om dygnet när denna fångst skedde, och som sagt, en del annat i en senare blogg.

/Martin

logde_09_rs_57